KLUB

Darka Jakmirovića 3, 78000 Banja Luka | info@gromovi.net | +387 65 917 525

FLOORBALL CLUB GROMOVI

Floorball klub Gromovi, Banja Luka osnovan je 2008.godine i tako postao prvi osnovani i registrovani floorball klub u Bosni i Hercegovini.

 

Naš klub čine mladi entuzijasti, bivši i aktivni sportisti i sportski radnici koje spaja zajednička strast, a to je ljubav prema sportu - Floorball-u.

 

Naša misija je da doprinesemo razvoju i popularizaciji floorball-a kao sporta, ne samo u gradu Banja Luci, već i širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 

Želimo da kroz sportske i druge aktivnosti sa djecom, mladim ljudima i svim sportskim radnicima doprinesemo razvoju sportske scene i omladine, te da na taj način postanemo preopoznatljiv sportski kolektiv.

 

Srđan Vučić

Predsjednik FBC Gromovi

KLUB INFO

ISTORIJA

FBC Gromovi je osnovan 2008. godine i prvi je osnovani i registrovani Floorball klub u Bosni i Hercegovini.

RAZVOJ / PROMOCIJA

Klub je nosilac razvoja i promocije floorball-a u BiH, te kao takav učesnik i organizator brojnih manifestacija, drutvenog, humanitarnog i sportskog karaktera.

TAKMIČENJA

Osvajači 6 uzastopnih titula i aktuelni šampioni Floorball LIge Bosne i Hercegovine.

Od 2009. godine Gromovi su organizatori Međunarodnog Floorball turnira pod nazivom: FLOORBALL BL.

GDJE TRENIRAMO

Treninzi se odvijaju u:

Dvorani Borik

(srijeda - 21:30h - 23:00h)

Oš Ivo Andrić

(nedjelja 19:00h-20:00h)

TRENERI

Naši treneri su licencirani od strance Svjetske Floorball Federacije (IFF)

ŠKOLA FLOORBALL-A

Od osnivanja kluba aktivna je i Škola Floorball-a u nekoliko Osnovnih škola, a koja predstavlja bazu/osnovu razvoja FBC Gromovi.

VIŠE O GROMOVIMA...

 

Floorball Club Gromovi, Banja Luka je pionir i nosilac floorball aktivnosti kada je riječ razvoju floorball-a u Bosni i Hercegovini. Pored dječijih škola floorball-a u sklopu Osnovnih škola u gradu Banja Luci, Gromovi aktivno organizuju i vode floorball prezentacije, kako u osnovnim i srednjim školama, tako i u sklopu Srednjoškolskih domova i visoko obrazovnih ustanova, kao što je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banja Luci.

Veoma značajna saradnja ostvarena je i sa Školom sporta Casper iz Banja Luke, koja je uvrstila Floorball među svoje redovne sportske aktivnosti koje školica sprovodi sa djecom uzrasta od 4 do 11 godina.

 

Gromovi su od samog osnivanja aktivno pomagali u pokretanju novih floorball grupa i klubova širom BiH: Rekreativo, (Banja Luka) Gladiator (Prijedor) i FlorDo (Doboj) kao i nekoliko floorball grupa u Sarajevu, Gradišci i drugim gradovima.

 

Pored toga Gromovi su jedni od inicijatora i nosioci organizacionh aktivnosti Floorball Lige Bosne i Hercegovine, te jedni od inicijatora osnivanja Regionalne Floorball Lige, koja je obuhvatala klubove iz Slovenije Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Floorball club Gromovi su organizatori i Međunarodnog Floorball turnira pod nazivom FLOORBALL BL, koji je od 2009. godine privukao brojne klubove iz nekoliko zemalja: Finska, Letonija, Češka, Slovačka, Švicarska, Mađarska, Slovenija, Srbija, i mnoge druge.

 

Copyright @ All rights reserved

O GROMOVIMA

 

Floorball klub Gromovi, Banja Luka je osnovan 2008. godine i time je postao prvi osnovani i registrovani floorball klub u Bosni i Hercegovini.

KONTAKT

 

Darka Jakmirovića 3

78000 Banja Luka

Bosna i Hercegovina

 

T. +387| 065/971-525; 065/526-868

E. info@gromovi.net

W. www.gromovi.net